Bakning på G

Syster yster har äntligen kommit hit. Hon kom visserligen med elva tåget så vi har hunnit med en hel del. Tre omgångar med bulldeg så när de är klara så ska vi få ca 60 bullar till imorron.  Vi ska även göra frosting till muffi

Köksö

Var och köpte dom sista grejorna till våran fina köksö igår. Och två stolar  och stolsdynor så nu kan man sitta där med =) Första omgången med träolja är också gjord. Så nu ska man bara städa undan i köket så det är snyggt på dom andra ytorna med.

Ska sticka iväg och handla muffinsformar och till biblioteket.

Ha det!

Du är allt

Jag hitta låten och vem som har gjort låten. Och det var Sonja Aldén som har gjort så många fina låtar och så här låter den:

 

Texten:

Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
alla drömmar jag har drömt

Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

För du är där när ingen ser mig
Och du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
du är där när dagen gryr

Och jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår

La,la la...

När som klockorna har stannat
Och tiden tycks stå still
Och man inte vågar säga
det man längst i hjärtat vill

Då ska vi ta varandras händer
Då ska vi minnas denna dag
Och förstå vad som än händer
Är det alltid du och jag

För du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
All min längtan vill jag ge

Ja, all min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge...

Bonde söker fru - Bröllopet

Ser på när Emma och Magnus i Bonde söker fru gifter sig. (Lite sent jag vet :) Men jag jobbade när dom visade det så jag spelade in det. Men nu till min fråga:

Är det nån som vet vad sången heter som Emma sjöng till Magnus?

Sista kvällen

Så då har man snart jobbat alla sina fem dagar.  Vilket innebär att jag har fem dagar ledigt. Imorron ska vi till IKEA och få våra köksluckor och handla stolar och sedan ska vi till City Gross och stor handla. Ska bli skönt att fylla upp skafferiet till bredden. Ska oxå handla lite inför kalaset som vi ska ha här på söndag för släkten.

Idag på jobbet ska jag göra smörrebröd, vilket är väldigt mycket brödskivor med mycket pålägg. Vilket betyder att det är mycket jobb med dom så man får börja i tid för att det inte ska bli stressigt. Vilket det lätt kan bli. Jag har en fusklapp så jag vet vad jag ska ha på dom, som tur e.

By night






Önskelista

Mamma:                                Pappa:
Stora lakan                           Stora lakan (till en dubbelsäng)
Billy bokhylla                        Fjärrutlösare till D40
Frukt och kakfat Babell       Cultsaker
Presentkort på IKEA             Presentkort på IKEA
Pizzaskärare



Go natt!

Nu är äntligen arbetsdagen över för idag och nu så har jag bara fyra dagar kvar. Härligt! Sötnosen är iväg på Sundspärlan och dansar till Wisex men han kommer nog snart hem, tror jag.


Tävling

Det pågår en tävling hos dahlarna där man kan vinna nya snygga disktrasor. Gå in och va med du med! =)

http://dahlarna.blogg.se/category/tavlingar.html


Go natt

Nu ska jag gå och lägga mej. Får se hur det går att sova med en rinnande näsa.

Sov gott

3 år




Idag så har jag och min kära sötnos varit tillsammans i tre år och det firar vi med knäckebröd med oboy och Sverige mot Kroatien i handboll. Härligt va?

Jag och sötnosen diskuterade detta innan och vi kom överrens att vi undrade vart tiden hade tagit vägen. Den bara försvinner i snabb takt.

Vi har varit iväg och tränat bugg, men det går inte så bra. Det är så svårt att brukar allvar och ha disiplin när det bara är jag och sötnosen som ska träna och ingen tränare som säger vad vi ska göra. Men det blir säkert bättre med tiden. Vår första tävling är den 28/2 i sjöbo. Piratpokalen heter den och går av stapel samtidigt som det är DM för skåne, blekinge och halland. Så om ni inte gör nåt då så kom och titta.

jag blir ju nästan rädd

för mej själv.

Har varit i källaren nu och vikt en j*la massa tvätt som vi har haft liggande där. Plus en massa gardiner som dom som bodde här innan har haft. Fyllde en ikea-påse och la in i en inbyggd garderob som jag har mitt arbetsrum. Nu ska jag gå ner och hämta en omgång till fast med täcken som inte fick plats i ikeapåsen. Tvättkorgen har jag fullt till bredden och lite till så den får sötnosen ta och bära upp till mej. Min stora starka karl! =)

Och idag så ska äntligen mina gardinstänger upp i matrummet och i sovrummet så att jag äntligen kan hänga upp mina fina gardiner.

På tal om nåt helt annat......Har ni sett att tv3 har börjat visa Melrose Place igen? Men det är kanske inte så lätt att se när dom visar det vid 15.oo tiden på eftermiddagen.

Handboll

Jag sitter i soffan med datorn i knäet och sötnosen ligger och tittar på när herrarna i handboll spelar mot Kuwait. Än så länge leder Sverige och det får vi hoppas att dom gör till slutet. Jag försöker planera lite till födelsedagskalaset som jag och syster yster ska ha tillsammans nästa helg. Vi ska bara ha den närmsta familjen på kalaset och ändå så kommer vi runt 25 pers om alla kommer. Sjukt mycket folk! Men roligt =)

Nu ska jag göra något äta till kvällsmat

Hejsan



Nu ska jag ut  en runda och planera tulpanlökar, tömma och källsortera och umgås med mina katter och kanske ta ett kort eller två...

oj, vad man är duktig

Idag eller nu på morgonen så har jag varit så duktig så....vaknade i hyfsad tid, så nu har jag hunnit och vika en masa tvätt, bygga torn med den vikta tvätten, hängt upp tvätt för att torka och lagt in en ny omgång tvätt i maskinen. Och jag har gjort det viktigast av allt..... Gett katterna mat! =)

Nu ska jag lägga in all tvätt och sedan så blir det en snabb dusch och lite middag innan jag tar bilen ner till Helsingborg mot Fredensborg. Skönt att ha hunnit med lite saker innan man sticker till jobbet och inte bara ha sovit hela förmiddagen.

Sötnosen hann med en hel del igår när jag var på jobbet, skivorna till köksön är hyvlade och ska limmas och han har burit ner vårt gamla bord som stod i köket innan. Så snart så har jag mitt nya härliga kök. =)

Födelsedagen

Idag var det som sagt min födelsedag och den har jag spenderat tillsammans med min sötnos. Fick en ny bilstereo av han =) Och i det hemliga paketet låg det ett jätte fint halsband som jag fick från mamma, L och F. tack så jätte mycket! =)

Vidare så åkte vi till IKEA och vips så hade det försvunnit en massa timmar (hela eftermiddagen). Men vi fick iaf med oss hem lite lådor och bänkskivor som tillsammans ska bli vår köksö. (Jag önskade mej ett nytt kök i present) Och det kommer bli så bra sedan när allt är klart. När familjen kommer på besök nästa helg så kommer dom knappt känna igen sig. Härligt =)

Nu ska jag gå ner och höra med sötnosen om han behöver hjälp

Söndagens Lista

Fem saker som har varit bra under veckan:

  • Dansen till Jannez på Sundspärlan
  • Bion i Halmstad med sötnosen
  • Födelsedagen
  • Paketet från bluebox
  • Mitt nya personnummer

En sak jag ser framemot:

Ett steg framåt till ett nytt kök



Kvällen

hej!

Vet ni vad jag såg ikväll? En metroit som kom flygande och lyst upp hela himmlen. Den hade svans och allt. =) Men jag undrar om det var nån mer än jag som såg den?

Och bara så att ni vet....så fyller jag år idag =)




Hej lördag!

Igår så hann jag bara se  början av Lets Dance. Var ju tvungen att  göra mej iordning för att hinna åka till Sundspärlan och dansa nonstop dans till Jannez och Shake.

Och kvällen blev så lyckad som jag trodde att den skulle bli. Fullt ös rätt igenom, dansade med en kille som ska börja tävla i klubben, som jag inte har vågat bjuda upp innan. Men det var lika bra att få det överstökat. Och det gick riktigt bra. Men det kommer bli ännu bättre senare. =)

Idag så ska jag och sötnosen åka till Halmstad och gå på bio. Vi ska se Wallander - Hämnden. Skriver sen om den va bra. Men det tror jag. Annars så har jag bara tagit det lugnt. Efterom jag missade lets dance så har jag tittat på det nu. va duktiga alla är. Blir lika imponerad varje gång av dom.






Imorron får jag öppna mitt fina paket som jag fick igår =)




Bilder från igår











Paket

Visst e det roligt att fylla år? Idag fick jag ett hemligt paket som jag inte får öppna förrän på söndag. Är så fruktansvärt nyfiken och kan knappt hålla mej att inte öppna paketet.


Good morning Gunnared

Så nu är sötnosen äntligen ur huset och då kan jag sätta igång och städa. Jag har svårt att städa när han är i huset (om han inte hjälper till förstås) Igår så gjorde jag alla inbjudningskorten till min och syster yster kalas som ska ha här i början av februari. Postade dom igår med så dom borde åka med postbilen idag. =)


Hejsan

Nu när jag jobbar i Danmark så blir det inte så mycket uppdateringar, dels för att jag bara jibbar och dels för att jag inte har tid.  Jag vaknar runt 10-11 och då blir det att stöka runder i huset och sedan är det dags att fixa maten och sen bär det av till färjeläget för att bli upphämtad av A. Kommer hem igen vid 00.30 och då blir det till att sova =)

Men imorron, då kan jag lova lite mer uppdateringar. Jag är nämligen ledig i hela fem dagar. Gött!


tjenare

Hur är det med er idag?

En ny dag och en ny vecka. Jag vet inte riktigt än hur denna veckan ska spenderas. Jag ska iaf jobba idag och imorron och sedan så är jag ledig till måndag i nästa vecka =). Jag ska även fylla år och eftersom vi inte ska ha något träningsläger till helgen så fundear jag på att bjuda upp släkten.  Får ta en snack med syster yster och höra vad hon hade tänkt att göra.  Igår var det min första dag då jag jobbade själv och det gick riktigt bra. Alla fick mat, medicin och var i säng innan klockan var tio. Så det kunde inte bli bättre. =)

Nu ska jag ta med upp ur sängen och hämta posten och sedan försöka fixa något till middagen idag.

Söndagens Lista

Fem saker som har varit bra under veckan:

  • Jobbet
  • Premiären på sundspärlan i fredes
  • Njutit  av min ledighet
  • Målat klart blommorna väggen i källaren
  • Träffat trevliga människor på jobbet
En sak jag ser framemot


Min födelsedag! =)

Go morron!

Igår så var det min sista kväll som jag gick bredvid, så nu är det jag som har hela ansvaret. Men det ska nog går bra hoppas jag. Fick beröm igår av min "handledare" och hon tycker att jag kommer klara det kanon. Vilket jag också hoppas att jag ska göra. Just nu så händer det inte så mycket. Det är stort sett äta, jobba, sova som gäller för mej. Nu ska jag börja göra mej iordningen och få lite mat i magen och sedan så är det dags att sticka till färjan och jobbet.

Ha det!



Hej hej

God morron!

Va ju som sagt på jobbet igår och det går bara bra. Fick beröm av min "handledare" att jag hade bra danska. Så det är ju alltid nåt. Nu ska jag bara våga prata mer. Man börjar komma in mer i rutinerna nu och det känns jätte bra. Men jag bävar lite inför när jag ska bli själv där på avdelningen, det är ju så skönt att ha någon att luta sig tillbaka på.

Efter vi hade kommit tillbaka till Hbg så tänkte jag bara säga hej till sötnosen, men det blev me än så. Precis när jag kom så tog dom ner att det var fullt, så då bestämde jag mej för att följa med in. För bara en liten stund. Och oj så roligt det var. Kanske lite för trångt och för halt golv, men annars vad det super. =)


Då var dom lediga dagarna över för denna gången

Har varit ledig nu i två dagar, vilket har varit skönt. Men tiden har gått alldeles för fort (som vanligt). Och jag börjar jobba igen imorron. Jobbar då i fem dagar och sedan så är jag ledig i fem dagar. Kanon va?

Men ska ett jobb vålla så mycket huvudbry? Eller är det för att jag är nervös?

Det som jag tycker är jobbigast är språket. Och att jag kommer vara själv på avdelningen. Jag tror, eller jag intalar mej att det är bara nu i början. Innan man har lärt sig. Och att vara själv. Det är så lätt att falla tillbaka på den andra när man är två, men nu måste man lite på sig själv. Och just i början så vill man att allt ska bli perfekt. Man är väl en perfektionist innerst inne. Eller man vill kanske inte misslyckas.

Imorron så tror jag att det är min första dag då jag ska jobba själv.



Men det löser sig nog. Så länge alla boende får mat, medicin och lägger sig i rätt tid så kommer det nog bli bra.

Snöstorm

Nu har vi en fullt pågående snöstorm utanför fönsterna vilket gör att man bara vill ligga i sängen med en tjockt täcke runt sej och bara ta det lugnt.  På grund av att det är kallt och blåser ute så får vi inte så mycket värme i huset fast att pannan är på för fullt. Så är det när huset inte är bra isolerat. Jag är väldigt glad att jag inte ska köra till Helsingborg idag, det hade nog inte varit så roligt.  så håll tummarna att det är bättre väder imorron.


Jag och sötnosen har gjort en deal. Jag gör maten om han hämtar posten. Han var inte så pigg på iden. =)

Synd att det inte är lika fint väder som det var igår.


Orkar inte skriva

Orkar inte skriva så mycket nu om jobbet i Dk, men ska ta tag i det imorron. Istället så kommer det en massa bilder från idag.
























Danmark

Idag så är det den stora dagen. Om exakt trettio minuter så åker jag neråt mot Helsingborg för att checka in på vandrarhemmet och sedan vidare till Fredensborg där jag börjar mitt nya jobb. Ska jobba där på kvällar och jämna veckor jobbar jag fem dagar oh ojämna veckor två dagar.

Och nu så börjar jag bli lite nervös inför den stora dagen. Just för att jag är rädd att jag inte ska förstå vad dom säger. Men det gör jag nog. Det ska bli skönt när denna dagen är över, för att då är den första dagen över och när man kommer dit imorron så vet man lite mer var allt är och lite mer hur rutinerna går till. Det ska bli riktigt roligt och spännande men samtdigt fruktansvärt.

Önska mej lycka till!



Söndagens Lista

Fem saker som har varit bra under veckan:

  • Nyårsafton med polarna i den nyrenoverade nedanvåningen
  • Fredagskvällen med tjejerna: god mat och singstar :)
  • Lördagen med familjen
  • Söndagen med L, L och sötnosen. städningen av lokalen
  • Sötnosen hjälp av att skruva ihop alla möbler

En sak jag ser framemot:

Nya JOBBET som börjar imorron!

Önska mej lycka till!




Matlåds torn

Som jag berättade innan så har jag lagat en massa mat och så här blev mitt lilla torn av matlådor:



Kallt, kallt

Usch, vad kallt det har blivit nu i helgen. Igår så åkte jag ju till papsen och stora familjen. Grannen var där med och vi beställde pizza. Och pizzorna var riktigt stora, jag har aldrig sett så stora pizzor. Men gott var det. Efter diskussioner och mat så åkte jag hem till sötnosen som hade kommit hem då. Och det var skönt att ha han hemma igen. Huset har känns tomt. Men nu ska jag snart vara borta.

Börjar ju i Dk imorron. =)

Idag har vi varit i Kviddinge och ställt iordning några möbler i vår nya klubblokal och sedan så har jag lagat en massa matlådor som jag ska hem med mej till Dk.

Nu sitter jag i soffan tillsammans med sötnosen och svärföräldrna och tittar på tv.

Gårdagen

 
Det blev så bra som jag trodde. En massa skratt och en hel del prat blev det. E tog med sitt PS2 med singstar och det var verkligen en höjdare som alltid. Jag tycker det är så roligt, även om jag inte är den bästa på att träffa rätt så är det bara roligt att sjunga när man får texten på löpande band =)

Tjejerna stannade till 01 och då hoppade jag i sängen med alla lamporna släckta! Och det gick alldeles utmärkt.


Idag så åkte jag till Ikea för att handla en malmbyrå till, så det är vad jag har sysslat med idag. Tog en liten paus innan jag ska skruva ihop alla lådorna.

Ikväll bär det av till Papsen och Å med alla barn plus grannarna, äta pizza och umgås. Ska bli riktigt roligt. Det är ju inte roligt att sitta hemma ensam och vänta på att Sötnosen ska komma hem från Vara.
Så då blir detta perfekt, nu ska jag bara hitta då med. Det löser sig =)




Buggvideo

Här kommer en video som jag har lagt upp, fast att kag inte trodde att den hade kommit. Kul =)


Nu kommer dom snart =)

Städningen är klar, mat är i ugnen, efterrätten är gjorde och står och väntar i kylen. Nu är det bara gästerna som ska komma och grädden som ska vispas.

E tar med sitt playstation och vi ska inte spela utan sjunga singstar =) Ska bli riktigt roligt, tur att hon hade det med sig ner från Varberg.  Annars så ska vi bara ta det lugnt, äta en massa mat och ha skoj. Vilket vi garanterat kommer att ha.


Vilka missar jag gjorde innan  idag. Tydligen så är det en bra dag idag att ha inventering. Skulle först till Vallberga och handla kattmat och där var det stängt pga inventering. Okej, tänkte jag. Det fixar jag en annan dag. Åker till maxi istället, och vad tror ni där är då? Jo, såklart inventering och öppnar inte förrän en timme senare så jag spenderade förmiddagen till att vänta på att Maxi skulle öppna. Vilken rusning det var sen när det hade öppnat.




God morron! =)

Nu sitter jag i soffan och funderar på vad som händer idag. Älsklingen är på väg till Vara för utbildningar idag och imorron. Vilket innebär att jag har huset för mej själv.  Det känns konstigt att sötnosen inte kommer hem förrän i morron. Jag undrar hur det ska bli ikväll. Jag är väldigt mörkrädd och när jag är själv hemma och ska lägga mej på kvällen så vill jag ha alla lampor tända så att jag vet att det inte finns någon som lurar i mörkret. Och jag har en väldigt stor fantasi vilket inte är bra när man bor på landet och det blir väldigt mörkt. Men det är sånt man får lära sig att klara av.

Oj, vad klockan speinger iväg.

Vi ses





Sista bilderna från 2008










Nyårsafton
















RSS 2.0