Helsingör + Ikea

Dagen började med ett besök hos tidningsbärarna i Ä-holm där jag kanske ska börja jobba. Har inte riktigt bestämt mej än om det hela.

Efter det drog jag snabbt som ögat till Helsingborg och färjan över till Helsingör för att äntligen (trodde jag) fixa mitt personnummer. Men så blev det inte, dom hade tydlingen stängt i mellandagarna och öppnar igen på måndag. Så jag kte tillbaka till kära gama Sverige igen.  Eftersom jag saknade Sverige så mycket så blev det att jag drog till Ikea för att stångas med så många svenskar som möjligt. Och det lyckades jag med. Handlade sängbord, en byrå, ramar, gardinstång och champangeglas ( 6 st för 6 kr) skynda er innan dom tar slut.

Satte sötnosen på att skruva ihop allt (just för att han är så bra på det) och det blev supersnyggt. Nu ska vi bara fixa en malmbyrå till så blir allt perfekt. Imorron är det sista dagen på detta året och jag kan knappt tro det.

Vad ska ni göra på nyår?

Maia Hirasawa

Denna låten är mina favoriter. (bland många) Det var hon som sjöng The worrying kind på piano i våras.



Söndagens Lista

Fem saker som har varit bra under veckan:

  • Julfikat med P och Å
  • Lillejul firnade med familjen P
  • Träffen med släkten H
  • Pizzakvällen med M
  • K äntligen kom ner
En sak jag ser framemot:

Nyårsfirande hos P och T och en massa kompisar + sötnosen



Dagen efter

Då var julen förbi. För mej så har det inte känns som Jul i år. Dels för att jag har jobbat hela jul och dels för att det har varit så fint väder. Och inte det har heller inte blivit så mycket julmat vilket jag tycker är lite tråkigt.  Min absoluta favorit på julbordet är såklart köttbullar. En annan favorit är grön kl och janssons frestelse, men utan sillen =)

Grabbarna tittar på Pirates of the Caribbean: Död mans kista.  Även om den är jätte bra så klara jag inte av den ibland och då är det bra att ha nåt annat att titta ibland.

Nu ska jag fortsätta och äta popcorn och se vidare på filmen. Stellan Skarsgård är ju där =)

23 dec

Då var det dagen innan julafton, och oj vad jag ska hinna med mycket idag. Inte klokt, men vad gör man inte när man inte har fått pengarna förrän idag? Som tur är har jag fixat dom flesta julklapparna redan, så det är bara några får kvar.

Sitter här med min fiberhavegryn med banan och har sällskap av nyhetsmorgon.

Nu ska jag sticka till jobbet. Hörs ikväll.

Julbesök


I natt liksom tomten får vi julbesök. Det är sötnosens bror som kommer ner från den stora huvudstaden och firar jul med oss. Alltid lika roligt när han är på besök. Det blir lite mer liv i huset då än när bara jag och sötnosen är här. Jag får inte träffa honom förrän imorronkväll, då jag ska jobba imorron och sedan så blir det julklapps shopping och lite firande hos Papsen med den stoora familjen.

Nu ska jag få lite skönhets sömn och ladda inför imorron då jag ska stå på foten hela dagen.




Jul i vårt hus










En liten paus

Så då var man äntligen klar med julstöket, eller nästan. Har min garderob kvar, men den gör jag en annan dag. Pausar lite med Design Simon och Tomas och efter det blir det Christmas cup i Örebro som vi nästan skulle ha varit på.  Nu kom sötnosen med smörgåsar, gott =)

ont, det gör ont

Som jag skrev igår så trampade jag på en glasbit och det gör jätte ont. Så idag så åkte jag till Bjäresystrarna i Förslöv så de kunde titta på såret så att det såg snyggt ut, vilket det gjorde.  Och så sa hon att jag ska försöka och gå som normalt, men det är inte lätt när det gör så ont.

Men här är något som alltid får mej att måbra:



Söndagen

Då var det den fjärde advent och sista söndagen innan jul. Vad tiden går snabbt i år.

Jag åkte till Ica i Mellbystand för att leta efter lite blått papper och di visade det sig att Agnes Carlsson med flera skulle uppträda där så då passar man ju på att ta några bilder ju =)


Jag tyckte att denna bilden blev lite häftig =) Vad tycker ni?

Resten av dagen har jag inte gjort så mycket. Har kollat vilket som kostar minst när jag ska börja pendla till Danmark och hur låångt det är. Sedan så har jag varit i torkrummet och målat några blommor. Sen nu ikväll när jag bara skulle hämta en sak så trampar jag på en glasbit och blodet bara forsar. Nästan Gunnareds blodbad =)

Och Sötnosen som är för söt, han tar hushållspapper och maskeringstejp och tejpar min fot. Ont gör det fortfarande så nu ska jag lägga mej i sängen och soova........ska hinna göra mycket imorron innan jag ska jobba. Förhoppningsvis så får jag mitt personnummer!

Agnes i Mellbystrand


Söndagens Lista

Fem saker som har varit bra under veckan:

  • Promenaderna och fikat med K, A och A
  • Träffen med lilla L och K
  • Dansbandkampenfinalen tillsammans med E och A
  • Helsingör med syster
  • Samtalet från tidningsbärarna
En sak jag ser framemot:

JULAFTON och Dansen i Halmstad.



Dansbandskampen

Vem vinner ikväll?

Blir det stor favoriten Scotts?
Larz-Kristerz?
Jannez?
Shake?
Bengt-Hennings?
CC & Lee?

Vem håller ni på?? Själv så håller jag på Scotts och Jannez

På gården

Är nere på gården och håller svärmor sällskap med tvätten samtidigt som jag försöker ta reda på vad som är billigast att pendla till Danmark med. Om man ska ta bilen eller om man ska ta tåg, båt och tåg. Det är inte så lätt.

Får skriva upp de olika alternativen och räkna ihop dom och sedan se hur det blir.

Ikväll så blir det finalen i Dansbandskampen hemma hos E och A i Kågeröd. SKa bli riktigt skoj och träffa dom igen. Det var längsesen vi sågs nu tycker jag. =)

Och innan dess så funderar jag på om jag ska upp till huset och måla klart nere i källaren eller att jag ska höra med svärmor om vi ska sätta igång filmen som jag har med mej.


Ps.

Har ni sett vad jag har gjort? =D

Go kvällen!

En del av dagen har spenderats med en liten glad tomtenisse =)
Och jag har fått träffa hans sju dagar gamla kusin.



Och resten av dagen har spenderats framför tvn eller datorn. Fick ett intressant samtal innan idag förresten. Har kanske fått ett jobb till! =) Som tidningsbärare varannan helg, så det låter inte illa som ett komplement till jobbet i Dk. Så jag ska dit där den näst sista dagen på detta året så det ska bli spännande =)

Nu ska jag försöka få upp sötnosen från sin sovposition nere på soffan, men det är nog ett uppdrag dömt att misslyckas. Eller vad tror ni?

Helsingör

Idag så skulle jag med syster hjälp hitta till SkatÖresund. Det ligger ca 45 min gående från färjorna och när vi väl kom dit. Så skulle jag ha med mej ett papper från jobbet som visar att jag har fått ett jobb i Danmark. Och det kändes lite jobbigt faktiskt. För att man hör olika hela tiden om vad man ska ha med sig. Och nu börjar det kännas lite jobbigt, för att nästa vecka så är det ju jul hela veckan och då är det inte säkert att det är öppet och sedan så är det ju ett nytt år och då ska jag ju börja jobba där.

Men jaja....det löser sig nog som allt annat. =)

En trevlig dag med syter blev det iaf. Och vad tycker ni om bilderna?? Är hon inte en riktig pudding ;) Tog dom på båten tillbaka till Sverige och där på soldäck var det inte så varmt, ska jag säga er.

Resten av kvällen har spenderats i soffan och vid datorn som vanligt.


Är vi lika tycker ni?

Syster yster






Kära syster yster

Min syster yster är så söt. Pratade med henne för ett lite tag sedan och då såg hon att jag hade köpte mina burkar. Jag bad nämligen henne att se om hon hittade dom på "Burran"  men det sa hon att hon inte gjorde. Men det hade hon tydligen gjort och köpte dom. Hon hade tänkt och ge mej dom som julklapp, så nu får hon hitta på nåt nytt =)

Hörs ikväll syrran!



Tråkigt, tråkigt

väder vi har här idag. Men det är som alla andra dagar vill säga. Älsklingen ska tidigt, tidigt i morse och antagligen var han så  trött att han glömde bort  att stänga dörren till  köket så jag har jaft katter i hela huset. Inte bra.  Nu ska jag strax börja med middagen och sedan så blir det jobb hela dagen.



Det blev fullt upp iallafall =)



Dagen har blandat spenderats med den här lilla krabaten och hans söta kusin som är ca 8 månader. Det gick över förvantan så det känns tryggt inför framtiden. =) Vi gick en lång runda i Båstad och sedan hann vi med en runda till Bvc också, så nu vet jag hur väntrummet ser ut där med =). Lilltösen var ju go och söt så det var inga problem med det. Men jag var så slut efter jag hade varit med dom. Men jag få skylla på att jag har en sån träningsvärk efter igår så att det inte är klokt.



Men iaf när jag kom hem så blev det kyckling med ris och sedan så blev det även lite fruksallad med glass och julmust till Ugly Betty. Så det blev en riktigt lyckad tisdag iallafall. =)



Jag hittade äntligen mina burkar, så nu lyser dom upp mitt tråkiga skafferi. Ska bara hitta nåt att fylla dom med också. Gjorde ju lussebullar för ett tag sedan. Men dom har vi ätit upp. Så nu får jag göra nya så vi kan fylla burkarna =)

Today will be a easy day

Idag så blir det en lugn dag (som vanligt) har inte så mycket inplanerat än. Vet bara att jag ska till biblioteket och se om jag hittar några böcker med snygga mönsteri som jag kan ha på väggen nere i källaren.

Men nu först: FRUKOST och kika i brevlådan. Om jag kommer ner för trappen, har en sån fruktansvärd träningsvärk på framsidan av låren. Men det ska nog gå bra. =)

Tjenixen

på er där ute!  =)

Dagen idag har mest handlat om att laga mat och ta det lugnt. Ett Body Tonings pass hann jag också med innan Sötnosen åkte iväg. Jag lånade ut min bil till svärmor som skulle till Laholm och hon ville inte ta bussen med trasiga bromsar dit, och det kan jag förstå.

Så pga det så har jag inte kommit ut så mycket idag. Hade tänkt att ta en runda och måla väggarna i tvättstugan men jag tyckte inte att det behövdes. Så nu försöker jag hitta något fint blom mönster som vi kan ha på en eller två väggar så man har något att titta på när man hänger upp tvätten. Ska även måla en bänk svart tänkte jag.  Men vi får se hur det blir när allt är klart.

Söndagens Lista

Fem saker som har varit bra under veckan:

  • Dansen i Kristanstad
  • Myset med Sötnosen
  • Pratet hos svärmor
  • E och N's bäbis
  • Roadtrippen till Väla och City Gross

En
sak jag ser framemot:
  • Måla klart torkrummet




Helgen i text

Denna helgen har mest varit jobb. Jobbade hela Fredagen, kväll på Lördagen och två timmar idag. Och det har varit helt okej. alldeles lagom mycket att göra.

Annars så åkte vi till Kristanstad i fredes för att dansa på sommarlust till Blender, vilket var jätte bra och roligt. Tyvärr så var det inte så många som kände för att åka dit ifrån kompisgänget, men vi hade skoj ändå. P, M, S och M dök upp plus en massat annat folk som man börjar och känna igen. Halv fyra slockande jag i sängen (men då hade jag visserligen sovit en timme i bilen redan =)

Sedan i Lördes så fick Sötnosen tillskott till släkten E och N fick en lillplutt som skulle inte ha kommit förrän om ca en månad. Så han var inte så jätte stor. GRATTIS än en gång till er! =)

Och denna dagen har jag efter ha jobbat i två timmar fortsatt och måla om i vårt torkrum. Innan så hade det en grön nyans eller nåt och nu så blir det vitt med svart text  och nåt mönster i svart/lila  tror jag. Bilder kommer såsmåningom. =) har även börjat och slå in julklapparna, det börjar ju närma sig julafton nu ju. Tredje advent idag =) Inte klokt vad tiden går.

helgen i bilder









Kvällspoesi

I tanken finnns drömmar
Drömmar om riddaren på den vita hästen,
i land långt, långt härifrån



Vänskap är en planta, som kräver flitig bevattning.

Så nu är julbaket över detta året. Bakade pepparkakor igår och idag så blev det lussebullar, hela 34 stycken. Och nu så fort sötnosen kommer hem från Hässleholm så ska vi till Väla =) Ska äntligen handla mina fina julburkar. Hoppas nu bara att dom finns där. Har sett dom på Servera på "Burran" men jag vet inte om de finns på Väla, så håll tummarna för mej! =)

Hejsan hoppsan!

Det har hänt en hel del sen jag skrev inlägget imorse.

  • Prata med allergisköterskan
  • Träna
  • Hämta pepparkaksformar hos svärmor
  • Baka bröd
  • Laga middag
  • Baka pepparkakor och
  • Jobba hann jag också med.
De ringa vid 14.00 och frågade om jag kunde jobba nu kl 14.00 och jobba till 21.30 vilket jag har gjort nu.


Väntan

Har precis ringt allergimottagningen som bad mej lägga på och vänta på att de skulle ringa tillbaka, för att sköterskan skulle kolla nåt med en annan sköterska. Men nu verkar det som om dom har glömt mej. Vill ju iväg och träna!


Vå tränare på Blåa dansar loss


Danska

Eftersom jag ska börja jobba i Danmark så är det ju rätt så bra om jag vet vad som säger. Så är det nån som vet ett bra sätt att lära sig danska på?


Bild från adlibris

Achmed the dead terrorist


Dagen idag

har beståt av träning och en massa fakta letande nu när man ska börja jobba i ett annat land. =) Har kollat båt tidet och tåg tider i Danmark och förhoppningsvis slipper jag att vänta så länge på båten i Helsingör =) Väntar på papperna från jobbet i Dk, väntar med spänning på lite mer info om jobbet. Så att det hoppas jag att det kommer snart.

Tjejkvällen igår var toppen =) Tack A att jag fick komma! Även om gruppen bestod av mest häst tjejer så klarade jag mej ganska så bra ändå. Och det va jätte roligt och se hur mycket F hann med innan han stack iväg igen. Så nu väntar vi med spänning hur det blir nästa gång han kommer hem.

Bröllopet var jätte bra. Dom sa båda ja, och prästen tappade inte ringarna denna gången (när mamma gifte sej, tappade prästen ringarna, han var väl så nervös eftersom det var hans kollega som gifte sig) Brudparet var jätte fina och bröllopsfestn efter blev riktig lyckad, en massa roliga bilder blev det som jag lägger ut nångång =)

Nu ska jag lägga mej och sova.


Söndagens lista

Fem saker som har varit bra under veckan

  • Pepparkaksbygget med syster yster
  • Att jag har fått jobb
  • Myset på julavslutningen med mina söta miniorer
  • Tacokvällen med vännerna
  • Tjejkvällen med pizza och Mamma mia! =)

En sak jag ser framemot:

  • Köra hårt på träningen




Jag och systrarna








JAG HAR FÅTT JOBB!!!


Jag har fått jobb!! =) Jag är så himla glad! Trodde inte att jag skulle få något. Det enda som är lite jobbigt är språket, men det lär man ju sej efter hand.

Är det nån som vet en bra dansk språkkurs som man kan gå i Helsingborg??

Nu får jag återgå till städandet, innan sötnosen river huset =)






Dagens youtube-klipp


Träning

Tänkte åka till gymmet och träna bort min jobiga träningsvärk. Men jag vill ju inte att den ska bli värre till imorron. Annars så händer det inte så värst mycket idag. Ikväll kom syster yster upp efter hon har slutat jobba.

Det blir nog en runda med dammsugaren med, men vi får väla se =)

Ha det

Vatten









Allergi

Nu har svaret på mitt blodprov kommit och jag har rikligt med allergiantikroppar mot katt, vilket innebär att jag inte kan ha kvar mina katter =( men jag har ingen allergi mot hund, ko, häst ovh björkpollen. Så det är alltid nåt som är positivt.  Idag blir det inte så mycket gjort, har en fruktansvärd träningsvärk sen träningen igår så att dagen går väl åt till att lindra den.

Vädret är inte så roligt heller, kallt och en massa snö.


Bugg

Tävlingsparen i Blåa har uppvisning på avslutningen i söndes:


Önskelista

  • Presentkort på Bluebox
  • Bakmaskin från electrolux (mamma fixar)
  • Photoshop sc3
  • Växthus
  • Symaskin
  • Presentkort på IKEA
  • Stativ till kameran
  • Fjärrutlösare
  • Cult grejor

Så här ser min önskelista ut......det e ju dags att berätta det nu ju så att man får det lagom till julafton (fast man ska jobba)

Den här dagen bara försvann

Vad den här dagen har gått fort även om man inte ha gjort nåt speciellt. Har försökt och ladda upp en film på youtube men det går inte för att min dator hänger och stänger av sej hela tiden. Irriterande, jag vet.
Va nere på Gården och kopierade lite papper som jag ska ha med mej imorron när jag ska på jobba mässa och sedan till Danmak för intervju, spännande. Men hoppas nu bara jag förstår vad dom säger med, men det ordnar sej nog. =)

Nu ska jag hoppa i sängen så man ser riktigt bra ut imorron och är på sitt bästa säljar humör.

Planen för idag

Är att jag ska:

  • städa bilen
  • Pyssla med scouterna
  • Plocka mossa
  • Laga middag
  • Kolla på Gossip girl
  • Kolla upp tider till imorron
  • Kopiera en massa till imorron


RSS 2.0