Trötter

Jag är så frutansvärt trött nu. Så detta inlägget blir kort, ett längre får ni imorron. Har bara sovit fyra timmar inatt och sedan varit i Kvidding i  13 timmar + en  massa uppvisningar så blir man lite trötter.



Dagens Lista

Fem saker som har varit bra under veckan:
  • 30 års festen för H i Bosetorp
  • Söndagens heldag i Kviddinge
  • Myset med sötnosen
  • Hårklippningen av M
  • Berömmet av en föräldarna
En sak jag ser fram emot:
BRÖLLOPET på Lördag (tden går snabbt)

Städmani

Tjenixen på er!

nu tar jag en välbehövlig paus i städandet. Gick upp åtta för att vinka av gubben som ska ner till Gårdenoch flisa så att vi får lite värme här i huset. Och då passar jag på att städa. Klara inte av att städa samtidigt som sötnosen är i huset (om han inte hjälper till förstås)

Nu är nedervåningen avklarad och ska påbörja ovanvåningen nu. Men ska strax ner till Gården och äta lite middag och sedan blir det upp här igen.  Jag har räknat ut att vi måste köra harifrån vid fyra tiden om vi ska hinna ner till Bosetorp i tid. vi får bara inte glömma paketet nu bara, det hade varit lite jobbigt. =)

Men iaf, efter middan ska jag fixa maten till imorron. Vi ska ha hand om Cafe/Entren på sista träningen med Blåa, vilket innebär att vi kommer vara i Kviddinge hela dagen med snart kl 9 på morgonen. Så det blir pastasallad med tonfisk för min del och pastasallad med kycklig för sötnosen.

Nu måste jag skynda mej om jag ska hinna!



Ps. Det b lev mys i soffan istället och min nya frisyr blev jätte bra. Ds

Idag....

har  jag äntligen klippt mej =) Efter att jag råkade försova mej kunde M äntligen ta emot mej på Salong Blondie i Skälderviken strax utanför Ängelholm. Och håret blev jätte bra. Tack så väldigt mycket M! Jag fick även lite uppsättningstips tills imorron när vi ska på 30-årsfest.

Nu har jag tagit en liten paus i städandet/iordning fixandet av tork rummet. Det har varit så fruktansvärt äckligt innan...det är knappt så man har velat hänga kläderna där. Men idag så bestämde jag mej för att fixa till det. Så nu håller jag på att spackla alla hållen som är där. Och sedan ska jag bara måla väggarna, taket och golver och sedan så är det klart =)

Ikväll blir det bio tillsammans med Sötnosen, H och hans fjälla. Och även det ska bli riktigt roligt. Och på tal om roligt, så ska jag på två jobbinterjuver på tisdag i Danmark! Så håll tummarna för mej (= Ska bli spännande och se om jag förstår nåt av det dom säger. Men det är ett senare projekt.


Vandringen i trollskogen






















Jobb i massor

Sitter just nu och håller på att skicka en massa jobbansökningar på löpande band. Har skickat några stycken til Danmark, får se om det blir något. Och sedan har jag skickat en hel del i skåne med omnejd.

Fick mitt lönebesked idag och det var inte mycket att hurra för, men det gjorde att jag göra allt nu för att hitta ett jobb. Har till och med sökt jobb nere i Lomma och Malmö, så jag hoppas att jag kan få låna en madrass hos S? =)

Nu ska jag gå ner och se hur det går för sötnosen att göra himmagjord potatismos.

Beställer foto

Har hållt på nu hela kvällen med att ladda upp bilder till fujifilms bildbank, för att sedan kunna framkalla dom. Det går ju inte snabbt precis. Men det gör inget. Får 100 bilder gratis och betalar bara 29 kr för frakten så det kan man gå med på. =) Hittade ett jätte fint album till bilder från Azorerna som jag har tänkt att klistra in där. Och lite annat smått och gott.

Idag så fortsatte jag med att sätta upp julsaker och att plocka undan. var också nere i en affär som heter Gränslösa för att handa fler julgardiner och stänger till vardagsrummet. Så nu ska jag bara stryka gardiner och så kommer där bli fin fint =)
Har även hunnit med att åka till Åstorp och dansa lite bugg. Jag har lite träningsvärk efter gårdagens hårda pass =) så att vi dansade lite och sedan så blev den ite snack om vår nya lokal. Vi fick även ett beröm av en av föräldrarna om den nya hemsidan till Blåa så det var riktigt roligt.
Och sedan så blev det prat om ett projekt som jag kan berätta mer om när det är bestämt. Funderar även på att åka på kursledarutbildningen som är i början av januari i Vara. Men det utbildningen jag mest ser framemot är barnkursledautbildningen, men tyvärr så verkar den bara bli av i sommar. Men då har man ju nåt att se framemot =)

Nu ska göra mej iordning och sedan blir det sängen.


Mamma!

Den elvispen som vi har prata om finns på elgiganten. Och jag hade fel. Det är är electrolux som har gjort de. Bara så du vet. =) Kramis

En påbörjad lista

1. Träna
2. Äta
3. Städa
4. Sätta upp adventstakar
5. Sätta upp julgardiner
6. Lägga in allt som jag köpte i Ullared
7. Rensa i garderoben
8. Slå in julklappar
9. Ringa til jobbet och få arbetsgivarintyg
10. Skruva fast hänage till väskor

En på börjad lista blev det iaf. Ska göra klart den imorron tänkte jag. Men jag har hunnit en hel del med julpyntet. Har hängt upp (nästan) alla gardiner och stakar är också uppe i fönsterna. Så nu är det bara att julbaket som är kvar =) Funderar på att bjuda över nägra tjejkompisar och ha ett julbak och tjejdag/kväll eller nåt. Det tål att tänkas på iaf.

Idag så är det exakt fyra veckor kvar till julafton och visst har den rätta julstämningen börjat komma? För att det är ju vitt i hela Sverige nu efter snöstormen som har varit i helgen och idag. Själv så blir det jobb hela julen. 11.30-21.30 på julafton, men det gör inget. Blir goa penagr i januari.
Hur brukar du fira jul?

Varför?

Varför blir man så glad när man hittar något klädesplagg i garderoben som inte har passat en och sedan så gör det? Den känslan fick jag nu precis när jag gick igenom min gamla garderob och hittade ett par byxor som jag inte har kunnat använda på ett år eller två. Och nu, så gjorde jag en chansning och provade dom och visp, så passade dom mej =) Härligt.

Nu ska jag fortsätta med att plocka undan här uppe och ganska så blir det en toalett som får en omgång nu.



ser ni mitt fina hår? Det är så långt som jag vil ha det igen.

Sunes jul: Julbaket


Mycket att göra

Idag har jag mycket som står på agendan. Vi får ser hur det går. Annars så får jag ta det imorron också, det är inte hela världen.

  1. Träna
  2. Äta
  3. Städa
  4. Sätta upp adventstakar
  5. Sätta upp julgardiner
  6. Lägga in allt som jag köpte i Ullared
  7. Rensa i garderoben
  8. Slå in julklappar
  9. Ringa til jobbet och få arbetsgivarintyg


I morse vaknade jag till detta.

Söndagens lista

Fem saker som har varit bra under veckan:
  • Berömmet från bugg tränaren
  • Träffen med grannen över pizza och Greys anantomy
  • Ullared med konfa tjejerna
  • Buggandet tillsammans med kompisarna till Bhonus
  • Hel dagen nere på gården med svärmor och alla katterna och Billy.
En sak jag ser framemot:
  • 30-årsfesten för H  nere i Skåne


Tjuvlyssnat

På en förskola, Uppsala

En flicka ~5 sitter i en soffa och pratar med sin förskollärare.
Förskolläraren: Vad vill du blir när du blir stor då?
Flickan: Jag tycker verkligen om att skriva dikter, så kanske borde jag bli diktator.

 

ICA-butik, Umeå

En man ~35 och hans dotter ~5 är och handlar. Flickan grabbar tag i en fläskfilé ur köttdisken.
Flickan (högt): Pappa, pappa! Är det här en hästsnopp?

 

Man kan inte hålla sig för skratt när man läser på tjuvlyssnat.se

 


Nere hos svärmor

Just nu så sitter jag och håller min kära svärmor sällskap. Våra gubbar har varit i Tystberga och tittat på något till gården. DOm åkte tidigt i morse och nu så är dom på väg hem. Men kommer inte förrän om några timmar. Jag har turen att jag har en sån bra svärmor. Vi kommer överrens om det mesta  =) men jag vet dom som inte har sån tur med sin svärmor.

Men nu har jag det dilemmat att: ska jag stanna kvar är och vänta på Sötnosen och svärfar och få färdig gjord kvällsmat när dom kommer hem. Eller ska jag åka upp till ett kallt och ensamt hus utan någon färdig gjord mat?

Ni kanske kan ana mitt svar?  =)

Även om det är lite tråkigt här nu (när man har läst ut boken, som man hade med sej) Så är det ändå rätt skönt här.

Nu ska jag joina svärmor i soffan

Blandat


Så här såg det ut när jag tittade ut genom fönstret på jobbet. Vinterns första snö =)


Mina armband som jag gjorde igår


Är det inte en snygg kläning jag har hittat?



Passar detta dej å din kille?



Eller detta känns bättre? =P

Good morning Gunnared

Upptäckte  nu när jag steg upp att jag fortfarande har ont i min tå =( Så detta ska bli en intressant dag. Måste gå ner och se om jag kan få på mej skorna, annars blir det nog inget jobb för min del idag,

Det blir ju intressant imorron med när jag ska till Ullared. Men då gör det förhoppningsvis inte lika ont. Så håll tummarna för mej.

Nu ska jag gå ner och prova skor och knapra panodil.

Hur ser er dag ut?



Finns det fler därute som är lika klantiga som jag?

(Nästan) hela dagen har spenderats med att producera armband till en kollega som säljer dom åt mej på olika marknader. Så när jag som bäst håller på med att få på en pärla på wiren, så sticker jag mej i tummen och det börjar och blöda och såklart så gör det jätte ont.
När jag sedan är klar med alla smyckena, så missar jag henne precis och får ställa sakerna i P-rummet.

Efter det var avklarat så åkte jag hem och la mej i sängen för att läsa en jätte bra bok om Ethel och när jag hade tröttnat på det och ska gå ut ur rummet så slår jag tårna i sänggaveln. Är det nån som har gjort det? Det gör ju så fruktansvärt ont!!! Men det brukar ju gå över nästan dirket, men inte denna gång.

Vilken tå tror ni det va? Just det, lilltån så klart. Och jag trodde inte att man använde sig av den så mycket. Men det gör man visst. S"varje gång jag sätter ner foten så får jag vara noga med att inte få med lilltån.

Och hur ska detta gå och jobba imorron? Som tur är, så är jag "köksa" imorron. Vilket betyder att jag ska ge dom frukost och tvätta. Så att det blir inte så mycket spring imorron med andra ord.

Nu ska jag hoppa i säng och fortsätta och läsa min spännande bok.



Mys med katterna och syster yster på ett hörn















Ännu en dag avklarad

  • Jobb
  • Träna
  • Hämta ut allergimedicin
  • Titta på Bonde söker fru
  • Titta på Grey's anatomy
  • Sova ( Ska jag göra nu)

Bjöd över grannen idag med och hon kom. Så nu har vi ätit oss mäta, tittat på Grey's anatomy och pratat om lite allt möjligt.
Mysigt!

Försökte hämta ut min medicin, men det gick inte. Så jag får ta och ringa min läkare imorron och fråga vad det är som händer egentligen.

Fick ett roligt meddelande idag på min telefon och vad det var får ni reda på i ett annat inlägg!
Sov gott






Dagens lista

  • Jobb
  • Träna
  • Hämta ut medicin
  • Titta på Bonde söker fru
  • Titta på Grey's anatomy
  • SOVA

Vad ska ni göra idag?

Ändringar i bloggen

Så nu är jag hem kommen från jobbet. Har visserligen varit det ett tag men jag har kollat lite på tv och sedan har jag gjort några små ändringar på bloggen som känns rätt.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan så blir det sängen för min del. Ska upp och jobba hela dagen imorron med så att man kommer vara lagom trött när man har slutat imorron.

Idag är det exakt 2 månader kvar tills jag fyller år =) (bara så at ni vet ;) och idag fyller en av mina gamla bästa kompisar år. Hon är i Turkiet just nu, men hon har även en blogg.

Och idag så upptäckte jag att det bara är ca om en vecka så är det advent!!! Herregud vad tiden går snabbt.

Sov gott och dröm sött!


Dagens youtube-klipp

Här kommer en artist som kommer bli en ny favorit hos mej:


Stolt!

Jag blir så fruktansvärt stolt över mej själv när jag lyckas med något här på bloggen. Även om det ibland sker med lite hjälp så är det ändå jag som har gjort det.

Nu har jag lagt in veckans planering i menyn och den har jag lyckats göra själv!


Nu ska jag strax åka till jobbet och jobba till halv tio. Härligt att få jobba lite, det är ju inte var dag =) Men denna vecka jobbar jag än så länge tre av sju dagar så att det finns hopp om det =)

Hur är vädret hos er? Här har det regnat och stormat hela morgonen, men just nu är det uppehåll.

Gött, så då slipper man bli döblött när man springer till bilen =)


Humor

Lite humor så här i höstmökret.

En av favoriterna på youtube.com:

 

Buzzador

Hej
Jag har registrerat mig som Buzzador på Buzzador.com och föreslår att du också gör det!
Som Buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.
När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det.

Följ den här länken så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig (mitt användarnamn som Buzzador är drumelz):
https://www.buzzador.com/se/buzzador/register.php?refstr=drumelz   

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:
 http://www.buzzador.com?refstr=drumelz&lang=se

Hälsningar

drumelz

Tävling

Jag är med i en tävling hos Fru sätterlund om dessa fina burkar:



Va med du också på:
http://tesbrandt.blogspot.com

Jobb!

Go morron! Nu ska jag strax sticka till jobbet. Tycker inte alls om att gå upp så här  tidigt, hade mycket hellre gått upp vid  nio, tio eller nåt i den stilen. men vad gör man?
Idag så ska jag jobba hela dagen  mellan  7-16  så det blir goa pengar sen.

  • Jobb mellan 7-16
  • Dammsuga
  • Träna



Träning hjälper

Vi körde inom Kviddinge och Blåas träning innan vi stack hem. (jag vet, vi har ett beroende) Och då får jag höra av en som är kursledare att han tycker att jag har blivit mycket bättre i buggen. Lägger i mer kraft i stegen har kontroll på min kropp och det är jätte roligt att höra. Att all träning verkligen hjälper.

Det blev tre inlägg på kort tid, men nu ska jag gå och lägga mej. Har jätte ont i huvudet och ska dessutom börja tidigt imorron på jobbet.

men vi synes!

Söndagens Lista

Fem saker som har varit bra under veckan:

  • Onsdagsmyset med scones och grannen till Bonde söker fru
  • Fredagens hel dag med syster yster
  • Firandet av P och V
  • Dansen med "gänget" på Sundspärlan till Black jack
  • Söndagens tävling i Ulricehamn

En sak som jag ser framemot under vecka;

Ullared tillsammans med konfa tjejerna!

Bilder från tävlingen i Ulricehamn








En snabbis innan vi sticker

Nu ska vi strax sticka till Ulricehamn. Eniro säger att det ska ta tre timmar och brukar ju stämma (ibland). Men sen är det ju ändå skönt att vara där i tid så att man kan ta det lugnt och gå runt och titta lite och heja på dom andra som ska tävla.

Sötnosen håller på att göra iordning matsäcken, så jag får väl gå ner och hjälpa honom så att vi kan komma iväg.

Håll tummarna för oss och ha en super härlig söndag!


Lördagskvällen

  • Handla matsäck till morgondagens tävling
  • Middag hos svärföräldrarna
  • Jobb mellan 14-21.30
  • Mys med sötnosen
Ännu en dag avklarad och ännu en lista färdig. Dagen har varit strålande, och nu så ska jag lägga mej och sova för att orka med tävlingen imorron. Kvart i sju är det planerat att vi ska a åka.

Här kommer några gamla bilder på mej och sötnosen ( jag hittade dom på min syster ysters dator)




Lördagen

  • Handla matsäck till morgondagens tävling
  • Middag hos svärföräldrarna
  • Jobb mellan 14-21.30
  • Mys med sötnosen



Igår så firade vi ju P och V och dom blev nöjda med sina presenter som dom fick och efter lite tårta så åkte jag och sötnosen till Helsingborg och Sundspärlan för att möta upp några kompisar där. Det var Black Jack som spelade och tydligen så gillade Å dom, vilket var roligt. För att ni så har vi en ursäkt att försöka få med Å och P ut och dansa med oss =)

Det var riktigt roligt och som vanligt och en massa dans blev det, vilket alltid är jätte roligt. =)




Nu ska jag ta på mej och bege mej ut i stormen som vi har här hemma. Men det har vi alltid på hösten så att det är inget ovanligt =)

Vad ska ni hitta på i helgen?

Go natt

  • Träff med farmor
  • Hämta ut allergimediciner
  • Handla prinsesstårta
  • Handla present till V och P
  • Handla kort till V och P
  • Fira V och P
  • Till sist så ska vi till Sundspärlan och dansa med massa kompisar och dansa till Black Jack. Fler som ska dit?

Klarad äntligen en lista till. Visst är det härligt med listor? Nu ska jag strax hoppa i sängen och sooova, för att jag är riktigt trött efter dansen idag.




En snabbis!

Här kommer ett snabbt inlägg innan jag ska göra mej iordning. Ska snart sticka till P och fira en massa personer och sedan bär det av till Sundspärlan och träffa en massa folk. Ska bli roligt, men jag är ganska så trött så det hade varit skönt och bara varit hemma. Men det får bli en annan dag, imorron till exempel =)

Hade ju tänkt att hämta ut min medicin som jag fick igår. Men läkaren har inte skrivit ett e- recept till mej, och såklart så hade telefontiden gått ut så jag får ringa han på måndag istället.

Ni får ha en super bra fredag!



God morgon!

  • Hur är det med er  idag?

    Just nu sitter jag med syster och R inne på syster rum och diskuterar hur syster yster ska möblera i sin nya lägenhet som vi har varit och tittat på. Hon har fått en lägenhet på samma område som vi är uppvuxna på och lägenheten är verkligen jätte fint.  Innan hon kan flytta in så ska dom renovera en hel del, så att det är toppen för henne! =)

    Det var länge sen jag umgick med några som kan prata å mycket! Men det är bara positivt. =)






    Idag så blir det bla 
  • Träff med farmor
  • Hämta ut allergimediciner
  • Handla prinsesstårta
  • Handla present till V och P
  • Handla kort till V och P
  • Kolla igenom lådor hos P
  • Fira V och P
  • Till sist så ska vi till Sundspärlan och dansa med massa kompisar och dansa till Black Jack. Fler som ska dit?


Ni får ha det super bra! 


Neeej :(

  • Tvätta
  • Packa
  • Låna nya böcker
  • Allergi utredning

  • Allergi utredningen visad tyvärr att jag är allergisk mot mina älskade små katter.  Och imorron så ska jag till apoteket och hämta lite mediciner som jag måste ta nu i början.  Och så måste jag göra mej av mina katter, så är det nån som vill ha fem halv vuxna katter så säg till!! =)

    Jag hoppas att G och B kan ta katterna och ha dom nere på sin gård. Men jag hörde oxå att A kanske ville ha en katt till. Hon får smöra lite för F, så kanske =)

    Vi hade iaf en jätte mysigt kväll igår. Eftersom vi hade ett härligt sällskap, god mat och Bonde söker fru och Grey's anatomy så kunde ju kvällen inte bli mer än bra =)

    Nu sitter jag iaf i soffan tillsammans med M och L och precis tittat på sjukhuset på tre och nu blir det nog Du är vad du äter. Om jag övertalar M och L så kanske det blir Himlen kan vänta på tvåan. Har ni sett den serien? Jätte bra, det känns så konstigt att titta på folk som man dö när som helst. Och att en av personerna i serien inte lever längre. Skita bra är den så se den!!!

    Imorron ska jag försöka hinna med och hälsa på farmor och hoppas att nån av mina kompisar här nere har tid att träffas och ta en fika.

    Ni får ha en super bra kväll!!


    Dagens planering

    • Tvätta
    • Packa
    • Låna nya böcker
    • Allergi utredning
    Jag ska äntligen på en allergiutredning om jag är allergisk mot mina älskade katter eller inte. OCh så klart nu när jags ka dit där idag så kliar mina ögon nåt fruktansvärt.

    Kommer med en uppdatering senare ikväll.

    Ha det bra

    Pusshaj

    Problem

    Är det nån mer än jag som har problem att ladda upp bilder?? Irriterande iaf

    Dagens youtube-klipp







    Klart så måste vi ha lite bugg med. Här är ett litet smakprov på att lära sig dansa bugg:

    Jag klarade det!

    • Utbildning på jobbet mellan 10-11
    • Handla pensel på gränslösa
    • Tvätta
    • Plantera lökar i rabatten
    • Byta sängkläder
    • Pyssla
    • Plocka undan i köket och vardagsrummet
    • Dansa =)
    Äntligen så fick jag tummarna ur baken och gjorde något produktivt av min dag. Härligt. Nu ska jag bara försöka komma i säng och sova innan tolvslaget.

    Natti!

    Bugg tävling i Ulricehamn

    Hade tänkt att skriva detta igår, men när jag äntligen hade fått upp sidan hade jag glömt vad jag skulle skriva. Så det kommer idag istället.

    Jag och sötnosen ska till Ulricehamn på söndag och tävla och om det är nån som är intresserad så är det bara att hänga på. tävlingen börjar vid elva är och slut vid tre, fyra tiden skulle jag tro. Eller om ni har vägarna förbi så är det bara att köra inom. Det är en upplevelse!

    Nu ska jag fortsätta med att bära ner tvätten i källaren. jag har alltid velat ha ett hus med två våningar, då insåg jag inte hur jobbigt det är att bära saker upp och ner hela tiden.


    Ha det super!

    Idag händer detta för min del

    • Utbildning på jobbet mellan 10-11
    • Handla pensel på gränslösa
    • Tvätta
    • Plantera lökar i rabatten
    • Byta sängkläder
    • Pyssla
    • Plocka undan i köket och vardagsrummet
    • Dansa =)

    Som vanligt

    Som vanligt så hinner jag inte med allt som jag ska göra på min lista, så att det är kanske dags att ge upp det?

    Köpte iaf min klänning som jag ska ha på Bröllopet och den får ni se i en annan dag.  Passa också på att gå in i några affärer när jag ändå va i Ängelholm och detta hittade jag i Insperations affär:









    Och sedan i ett annat skyltfönster hittade jag den här underbara lampan:


    När jag kom hem satte jag igång och pyssla lite det blev några hjärtan, jultomtar pch några bokstäver. Och en liten stjärna blev allt med =)


    (Alla bilder är tagna med min mobilkamera. Därav det kassa kvaliten.)

    Tänkte avsluta detta inlägg med att säga ett STORT GRATTIS   till min kära syster yster som äntligen har fått sin första lägenhet!

    Dagens att göra lista

    Idag ska jag försöka få gjort lite saker och inte fastna vid datorn hela tiden. =)

    • Köpa kläningen till Bröllopet
    • Posta datorskärmen
    • Höra om betalning till Danmark
    • Kolla med a-kassan
    • Packa upp
    • Sätta igång tvättmaskinen
    • Plantera lökar


    Vara - Varberg - Halmstad - Kviddinge - Ängelholm - Gunnared

    Idag så vakande med några fler sovtimmar. Och (nästan) helt utvilad. Idag fortsatte teorin, men med lite mer praktiska övningar och rollspel. Vilket var skönt att man fick röra på sig. Vid fyratiden packade vi in oss i bilarna och begav oss hemåt. Och efter lite mer än två timmar var i Halmstad och jag fortsatte ner till Kviddinge och till Blåa skors nybörjarträning.

    Nu är jag så fruktansvärt trött så att jag kanppt vet vad jag skriver längre. Men innan jag ger upp för idag, ska ni få se ett klipp ifrån youtube på ett bra killar som har musikanpassat sin dans.

    Titta och njut =)


    Båstad - Halmstad - Varberg - Vara - Båberget

    Lördagen började med att bli upphämtad i Halmstad av kursledaren och sedan bar det iväg mot Vara. Med ett litet stopp i Varbeg där vi hämtade upp två till. När vi kom fram till Vara upptäckte jag att en bekant som jag inte har sett på flera år också skulle gå denna utbildningen. Så det var en postitiv överraskning. =) En massa teori om vad som gör att man är en bra kursledare och en massa redovisningar, gjorde så att dagen gick fort. Till kvällsmat fick vi en nästa oätlig lasange och efter en liten powernap så bar det iväg till Trollhättan och Båberget.

    Där spelade Jannez som är ett jätte bra band som har ett riktigt bra tempo i sina låtar. Där fanns även en massa duktiga dansare så att det va roligt att dansa och man fick dansa nästan hela tiden. Roligt =)
    Efter många om och men så fick tills slut på alla som skulle med i bilen tillbaka till Vara och jag hamnade äntligen i sängen vid halv två. Härligt

    Veckans Lista


    Fem saker som har varit bra under  veckan:

    • Basledare utbildningen i Vara
    • Dansen på Båbrget utanför Trollhättan till Jannez
    • Härligt att få jobba när man vill
    • Myspyset med sötnosen 
    • Jag klarade att köra upp på rampen när dom skulle byta däck på bilen =)
    Vad jag ser framemot i veckan:
    Buggtävlingen i Ulricehamn och allergi utredningen

    Go morgon

    Det är första gången jag vaknar medd blött hår som jag hade när jag gick och la mej. Men det är ju inte så konstigt. Har bara sovit fem timmar natt. Ska ju bara klä på mej och få i mej lite frukost och sedan sticker jag till Halmstad och Vara. Ska bli riktit skoj =). Ni får ha lika roligt som jag så hörs vi imorron!


    Adios!





    Ja, jag klarade det (=


    • Byta till vinterdäck på bilen i Laholm
    • Jobb mellan 15-21.30
    • Packa till ledarutbildningen imorron. (Åker 06.00 hemifrån för att bli upphämtad i Halmstad)

    Nu ska jag gå och sova tänka jag. Det blir upp tidigt imorron. Men ska väl nog gå bra.


    Här kommer förresten en video på mej och sötnosen och några andra när vi buggar för nybörjarna: (Kan ni gissa vem som är vi? )





    Vad ska ni göra i helgen?

    Sov gott

    Pyssel och räddningen

    I Barcelona hittade vi en affär som hette Happy Pills. Och det var en godis affär med medicinburkar som man kunde lägga godiset i. Jag fick medicinen Pink clouds för  grey days. Som passat utmärkt nu när det är höst och mörkret kommer allt snabbare.
                                               



    Åkte inom Väla i Hbg igår och då var det 10% rabatt på Pandour Hobby så nu har man lite att pyssla med. Härligt. Vad det blir av detta får ni se senare.

    • Byta till vinterdäck på bilen i Laholm
    • Jobb mellan 15-21.30
    • Packa till ledarutbildningen imorron. (Åker 06.00 hemifrån för att bli upphämtad i Halmstad)
    • Ev. plocka undan lite och dammsuga. (Om inte sötnosen har gjort det, Håll tummarna för mej =)
    Hade ju tänkt åka till Väla och träffa en kompis och ev. köpa en annan klänning till Bröllopet som syster yster hittade. Men det får vi ta en annan gång.

    Ha en super bra fredag och helg!

    Hejdå

    Dusch och Bonde söker fru

    Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan blir det ännu ett avsnitt av Bonde söker fru. Diabetes provet gick strålande. Så nu ska jag bara sticka något frivilligt offer =)

    Ha det

    Diabetes

    Nu håller jag på att repetera lite om diabetes. Ska strax åka till jobbet ocg göra ett test så att jag äntligen kan få min insulindelegering. Det är lite svårt att hålla reda på dom olika symtomerna för högt och lågt blodsocker. Men det fixar jag nog ändå. Har fått rätt bra kläm på det nu, tycker jag. Så önska mej lycka till! =)


    Barack Obama vann ju det amerikanska presidentvalet i natt. Ett stort GRATTIS till honom. Hoppas nu att han blir bättre än Bush. Men det tror jag.


    Sötnosen håller på att fixa en ny dator till mej. Så snällt av han. (Jag tror att han börjar bli trött på mina frustrerande nej, när min dator stänger av sej själv för tusende gången)





    Två schlagerlåter

    Satt och fixade lite bilder till Blåas hemsida och lyssnade på musik samtidigt





    Mera bilder











    Ser ni fågeln?















    Så här bor jag med alla mina katter och sambon








    Från reklam

    Mitt hjärta har en frusen inneboende
    med pajat självförtroende
    som inte mår så bra
    Hon plockar fram allting
    jag gömmer minns allting jag glömmer
    Hon säger att hon är jag

    Känner ni igen var den är ifrån?




    Förmiddagen i bilder























    En ny dag på en ny vecka

    Idag skulle jag ju ner till Lund för att fika med J och D, men jobbet ville annorlunda. Precis när jag skulle sätta mej i bilen och köra iväg till stationen, ringde jobbet och undrade om jag kunde jobba idag mellan 15-21.30 och visst kan man det. Pengar behöver man ju alltid.

    Så det blev en snabb om planering för dagen. Så nu ska jag strax åka ner till Arbetsförmedlingen och verifera mina betyg så att jag kan skicka in de sista papperna till Sundhedsstyrelsen i DK för att få min legitimation för att få arbeta i DK.

    Tog lite nya bilder på tävlingsparen, så dom ska jag försöka fixa till innan jag börjar jobba och även ta lite bilder på mitt nya skrivbord och på min fina äpplekrans som vi har på dörren nu.

    Ha en fantastisk dag!

    L

    Veckans lista


    Fem saker som har varit bra under den gågna veckan:

    • Heldagen med syster yster
    • Barcelona resan med Sötnosen
    • Att jag hittade min favvo jeans och att dom passade i en mindre storlek =)
    • Överraskade mormor på jobbet
    • Festen i lördes för sötnosen och fortsättningen på Ekebo
    Vad jag ser framemot i veckan:
    Basledar utbildningen i Vara och fikan i Lund med J och D






    God morgon!

    Idag så fick man den efterlängtade sovmorgonen helt oplanerat. Skönt var det.. =) Ska strax fixa lite middag och sedan bär det av till Kviddinge för lite buggträning. Det ska bli spännande och se hur länge vi stannar där idag. Det brukar ju bli att vi stannar där tills det slutar. Alltid lika roligt att se nybörjarna och dom andra hur mycket dom har lärt sej.

    Festen igår blev jätte bra. Härligt folk och jätte god mat som Sötnosen hade gjort. Och mina hemlagade maränger blev jätte bra med och goda! =) Tyvärr så kunde inte D och D sova över som planerat, men det var kul att träffa dom en liten stund iaf. Det blev oxkså bestämt att jag ska åka ner till Lund på måndag och träffa D och J, om jag inte blir inringd. Tänkte att åka inom "Burran" och hämta min klänning på Invouge. Om det går bra för S. Men det tror jag. Ska ringa henne ikväll hade jag tänkt.

    kanske ska höra med P om han är i Klippan för att köra förbi och titta på det nya huset. Hade varit roligt.

    Vi hörs ikväll!

    Puss och kram

    //Lina

    pausrapport


    • Göra maränger
    • Klippa gardiner
    • Skruva ihop mitt arbetsbord
    • Middag hos svärföräldrarna
    • Göra pizza deg
    • STÄDA
    • Göra mej iordning

    Jag har börjat på gardinerna, har två stycken kvar. ( vi har fyra gardiner i vardagsrummet, det tar lite tid.) Nu håller jag på att borsta tänderna ooch sedan blir det ner till svärföraldrarna.

    Adios

    Städtips!


    Expressen har sammlat ihop 10 fiffiga städtips, och tips för lättare städning kan man väl aldrig få nog av?!

    1: Skaffa snygga korgar och lådor till förvaring. Det är mycket lättare att städa och ser mindre skräpigt ut om alla småprylar hålls samlade.
    I badrummet kan du ha en korg för alla pryttlar för hårtvätt. I vardagsrummet ställer du in en vacker flätad korg för alla tidningar och om varje sovrum får en tvättkorg slipper smuts-tvätten ligga på golvet. Hallen är ofta en stökzon - pröva att ställa dit rejäla förvaringskorgar och skåp.

    2: Köp ett verktygsbälte som hantverkare har (till exempel hos Clas Ohlson) och ladda det med alla städprylar du behöver.

    3: Snabbstäda på en kvart. Väntar du gäster? 15 minuter räcker för att göra ditt hem presentabelt.
  • Börja i hallen. Röj undan så att gästerna har plats att hänga sina kläder.
  • Fortsätt i badrummet - torka snabbt av handfaten, spola och röj undan det värsta. Häng upp en fräsch gästhandduk.
  • Stäng dörrarna till alla sovrum.
  • Ta med dig flera pappers- eller plastkassar och gå igenom vardagsrummet. Stoppa ner alla prylar som ligger och flyter. Ställ kassarna bakom soffan.
  • Tänd levande ljus, sätt på mysig musik på stereon.
  • Dämpa ljuset, häll upp drinkar och hälsa gästerna välkomna!

  • 4: Stoppa smutsen i hallen. Lägg ut en dörrmatta utanför dörren och en gångmatta i hallen som samlar upp så mycket under-sulorna-smuts som möjligt.

    5: Färgkoda. Köp mirakeltrasor till hela hemmet. T ex gula för köket, blå för badrummet och gröna för vardagsrum och sovrum.

    6: Gör städningen roligare. Planera in städpassen så att du verkligen tar dig tid att göra jobbet. Sätt på din älsklingsmusik. Ladda med en spännande cd-deckare. Fixa en kopp kaffe, ett glas juice eller ett glas vin. Köp levande blommor. Lova dig själv en belöning när du städat klart - ett lyxigt skumbad, en kopp te med varma scones eller kanske en bra videofilm.

    7: Håll dig till ett schema. Vitsen är att om du alltid städar på samma sätt går det enklare och snabbare. Du slipper fundera på "och vad ska jag göra nu?".
    Så här kan ett veckostädningschema se ut:

  • Öppna alla fönster du kan öppna (beroende på årstid och väderlek).
  • Gå igenom alla rum du ska städa och plocka undan prylar. Lyft upp mindre möbler på större.
  • Börja med badrummet, skura ur handfat, badkar och toastolen, spola av alltihop med handduschen använd en skrapa till kakel och golvet. Ta en handduk som du ändå ska tvätta och torka av badkar, spegel, handfat, kranar och toa.
  • Damma av i alla rum, torka alla tomma ytor med en fuktig trasa.
  • Dammsug eller torrmoppa golven.
  • Torka av golven med en fuktig trasa eller en svabb.
    Klart!

  • 8: Sätt in smutstvättkorgar i varje sovrum.

    9: Uppgradera ditt städskåp. Det är alltid roligare att jobba om man har proffsig, effektiv utrustning.

    10: Unna dig lite lyx. Färdigpreparerade rengöringsdukar (bland annat Ajax eller Jif) som du tar fram ur förpackningen och använder direkt. Är du estet så satsa på vackra städredskap, designade disktrasor och en knallgul rolig liten dammsugare. Älskar du dofter så välj rengöringsmedel efter doft - är det grön såpa eller citronparfymerad allrengöring som får dig att må bra?


    Lördag

    Idag blir det full rull. Ikväll vid sju tiden kommer gästerna och innan dess ska det fixas och trixas. men som tur är så har vi jätte fint väder. Sol och blå himmel, härligt =)

    • Göra maränger
    • Klippa gardiner
    • Skruva ihop mitt arbetsbord
    • Middag hos svärföräldrarna
    • Göra pizza deg
    • STÄDA
    • Göra mej iordning

    SÅ ser min dag ut idag. Hur mycket tror ni att jag får gjort? :) Allt ska hinnas med idag och det tror jag oxå att det gör. Hade tänkt att göra en liten sak för att få städningen att flyta på och det är att ta tiden på hur lång tid det tar att städa ett två våningshus. Och det ska jag berätta om en annna dag.

    Nu blir det frukost!

    See ya

    RSS 2.0